Kirkon käytävä

RIPPIKOULU 2020

Muuramen seurakunta on Kirkkohallituksen suosituksen mukaisesti päätynyt karsimaan toimintansa minimiin, varotoimena koronaviruksen takia. Rippikouluja ei ole toistaiseksi peruttu tai siirretty. Rippikoulut toteutetaan poikkeustilanteessa kirkkohallituksen ohjeiden mukaisesti.

Tiedotamme tilanteesta  tarpeen vaatiessa rippikoululaisille.

Jos sinulla on kysyttävää rippikouluun liittyen ole yhteyksissä nuorisotyönohjaaja Sari Höylään s-postilla sari.hoyla@evl.fi

RIPPIKOULUESITE 2020- AVAA TÄSTÄ

Riparille

Rippikoulu on kasteopetusta, jonka tarkoituksena on tukea nuoren kokonaisvaltaista kasvua. Rippikoulujakson aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan sekä jumalanpalveluselämään. Muuramessa on mahdollisuus käydä rippikoulu leirimuotoisena, joka on suosituin muoto. Yksityisrippikouluun voi ilmoittautua nuorisotyönohjaaja Sari Höylälle.

Konfirmaatio on nuorten, perheiden ja seurakunnan yhteinne juhla rippikoulujakson päätteeksi.

RIPPIKOULUT 2020

Kesäleiri 1

Lähijakso: 15.-17.5.2020 (Muurame)

Leirijakso: 1.-8.6.2020 Piispala

Konfirmaatio: la 13.6. klo 10 Muuramen kirkko

Kesäleiri 2

Lähijakso: 22.-24.5.2020 (Muurame)

Leirijakso 8. – 15.6.2020 Piispala

Konfirmaatio: la 27.6. klo 10 Muuramen kirkko

Kesäleiri 3

Lähijakso: 12.-14.6.2020 (Muurame)

Leirijakso: 22.-29.6.2020 Piispala

Konfirmaatio: la 4.7. klo 10 Muuramen kirkko

Kesäleiri 4

Lähijakso: 26.-28.6.2020 (Muurame)

Leirijakso: 29.6.-6.7.2020 Piispala

Konfirmaatio: la 11.7. klo 10 Muuramen kirkko

konfirmoitavia Muuramessa

Muualle rippikouluun

Rippikoulun voi käydä muuallakin kuin Muuramen seurakunnassa. Silloin nuori käy seurakuntaan tutustumisjakson Muuramessa ja ilmoittautuu rippikouluun. Hän saa rippikoulupassin, johon kerätään merkintöjä seurakunnan eri tapahtumista. Lisäksi nuori saa omalta seurakunnalta Raamatun. Rippikoulupassi palautetaan omalle rppileirin pitäjälle.

Erityisrippikoulu kehitysvammaisille ja autistisille nuorille järjestetään Jyväskylässä, tarpeen mukaan pienryhmärippikouluna. Lisätietoja voi kysyä Keski-Suomen kehitysvammaistyön pastori Maarit Nuopposelta, p. 045 657 5715.