Konsertti -Elias Nyman, viulu ja Eliisa Suni, piano

la 2.12. klo 18.00
Elias

Kirkko

Konsertti
Elias Nyman, viulu ja Eliisa Suni, piano

Kamarikonsertissa esiintyvät viulisti Elias Nyman ja pianisti Eliisa Suni.
Muuramelainen Elias Nyman on opiskellut huippuviulisti Ilja Gringoltsin luokalla Zürichin taidekorkeakoulussa, jossa hän on menestyksekkäästi suorittanut musiikin maisterin tutkinnon lisäksi solistin erikoisopinnot. Hän on myös valmistunut Sibelius-Akatemiasta, jossa hänen opettajinaan toimivat Antti Tikkanen ja Merit Palas, sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, jossa opettajana toimi Anatoli Melnikov. Barokkimusiikissa häntä ovat opastaneet mm. Monika Baer, Michael Biehl ja John Holloway.
Hän on saanut kiitosta virtuoosisena ja myös eri tyylilajeihin perehtyneenä muusikkona. Nyman on toiminut Lapin kamariorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin konserttimestarina, ja hän on esiintynyt solistina mm. Lounais-Saksan filharmonian, Hradec Královén filharmonian (Tshekki) sekä monien pienempien orkesterien kanssa. Nyman on konsertoinut lukuisten huippumuusikoiden kanssa. Hänet on nähty festivaaleilla kuten mm. Espoon Urkuyö & Aaria, Kaivos, Luosto soi!, Varkauden KesäKlassinen sekä Zürichin Focus Contemporary - Zürich West.
Eliisa Suni on monipuolinen pianisti, säestäjä ja kamarimuusikko. Tällä hetkellä hän työskentelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa säestyksen lehtorina ja on erittäin kysytty säestäjä konserteissa, kilpailuissa, mestarikursseilla ja kuorojen harjoituspianistina. Eliisa Suni toimii oopperakorrepetiittorina Savonlinnan oopperajuhlilla ja Jyväskylän alueoopperassa. Hän on pitänyt mestarikursseja ja konsertteja Kiinassa, Virossa, Islannissa, Ruotsissa, Norjassa, Kanadassa, Saksassa ja Hollannissa. Hän on suorittanut pianonsoitonopettajan tutkinnon ja jatkotutkinnon Keski-Suomen konservatoriossa sekä filosofian maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan musiikkitiede. Hän on valmistunut myös Viron musiikkiakatemiasta professori Ivari Iljan luokalta ja suorittanut säestyksen diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin. Eliisa Suni on saavuttanut palkintosijoja useissa kilpailuissa.
Ohjelma/lippu ovelta 10€

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä