Kirkon käytävä

RIPPILEIRIT SIIRTYVÄT SYYSLOMALLE!

Vallitsevan tilanteen takia olemme  seurakunnassa aivan uuden edessä. Joudumme tekemään  kesän 2020 rippileirien suhteen uusia ratkaisuja. Tästä syystä olemme tehneet päätöksen, että tämän vuoden kesän neljä rippileiriä siirretään pidettäväksi syyslomalla (vko 42).

Kaikki rippileirit pidetään ajalla 12.-17.10.2020. Leirit ovat 6 päiväisiä maanantaista lauantaihin. Leirin pidetään Piispalassa, Riihossa; Keuruulla tai Aikon Kartanossa Viitasaarella. Konfirmaatiot ovat 24.10. ja 25.10. Lauantaina on 1 leirin klo 10 ja klo 13 on 2 leirin konfirmaatiot. Sunnuntaina on 3 leirin klo 10 ja klo 13 on 4 leirin konfirmaatiot.

Lisäksi lähijaksot muuttuvat, mutta niistä tulemme tiedottamaan leirikohtaisesti rippikoululaisille. Rippikouluryhmät pysyvt samanlaisina, kuin ne ovat olleet tähänkin asti.

Jos teillä on kysyttävää rippikoulusta olkaa yhteydessä rippikoulutyöstä vastaavaan nuorisotyönohjaaja Sari Höylään s-postilla: sari.hoyla@evl.fi.

Riparille

Rippikoulu on kasteopetusta, jonka tarkoituksena on tukea nuoren kokonaisvaltaista kasvua. Rippikoulujakson aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan sekä jumalanpalveluselämään. Muuramessa on mahdollisuus käydä rippikoulu leirimuotoisena, joka on suosituin muoto. Yksityisrippikouluun voi ilmoittautua nuorisotyönohjaaja Sari Höylälle.

Konfirmaatio on nuorten, perheiden ja seurakunnan yhteinne juhla rippikoulujakson päätteeksi.

RIPPIKOULUT 2020

Kesäleiri 1

Konfirmaatio: 24.10. 2020 klo 10 Muuramen kirkko

Kesäleiri 2

Konfirmaatio: 24.10.2020 klo 13 Muuramen kirkko

Kesäleiri 3

Konfirmaatio: 25.10.2020 klo 10 Muuramen kirkko

Kesäleiri 4

Konfirmaatio: 25.10.2020 klo 13 Muuramen kirkko

Päivärippikoulu

Toteutetaan tarvittaessa syksyllä 2020

konfirmoitavia Muuramessa

Muualle rippikouluun

Rippikoulun voi käydä muuallakin kuin Muuramen seurakunnassa. Silloin nuori käy seurakuntaan tutustumisjakson Muuramessa ja ilmoittautuu rippikouluun. Hän saa rippikoulupassin, johon kerätään merkintöjä seurakunnan eri tapahtumista. Lisäksi nuori saa omalta seurakunnalta Raamatun. Rippikoulupassi palautetaan omalle rppileirin pitäjälle.

Erityisrippikoulu kehitysvammaisille ja autistisille nuorille järjestetään Jyväskylässä, tarpeen mukaan pienryhmärippikouluna. Lisätietoja voi kysyä Keski-Suomen kehitysvammaistyön pastori Maarit Nuopposelta, p. 045 657 5715.