Uutislistaukseen

OPAS-hankkeelle myönteinen rahoituspäätös Keski-Suomen liiton kehittämisrahastosta.

OPAS-osallisuuden, hyvän mielen ja kiertotalouden vahvistaminen paikallisuuden ja yhdessä tekemisen keinoin-hanke toteutetaan yhteistyössä Muuramen seurakunnan, kunnan sekä Mannatupa ry.n kanssa.

Hanke käynnistyy 1.1.2023 ja kestää vuoden 2024 loppuun saakka.

 

11827-vaakuna.jpg

OPAS-hankkeen tavoitteena on käynnistää arjen hyvinvointia, osallisuutta ja kiertotaloutta tukevaa toimintaa yhdessä tekemisen keinoin. Taitojen karttumisen lisäksi vahvistetaan myös oppimisen iloa ja onnistumisen tunnetta.

OPAS käynnistää matalan kynnyksen Hyvinvointikahvilan Mannatuvan tiloissa. Hyvinvointikahvila tulee olemaan kohtaamispaikka kaikille, ja sen yhteydessä toteutetaan erilaista opastusta ja konkreettista tekemistä (mm. ylijäämäruoan käyttö, kotitarveviljely, tekstiilien huolto ja uusiokäyttö, arjen hallinta, luonnonvarojen hyödyntäminen, lähiluontoon tutustuminen).

OPAS paneutuu yksinäisyyden ja vähäosaisuuden periytymisen ongelmaan osallistamisen ja laajan yhteistyöverkoston kautta. Yhteistyökumppaneina hankkeessa toimivat yrittäjät, oppilaitokset, muut hankkeet, eri alojen asiantuntijat,yhteisöt sekä yksityiset henkilöt.

9.11.2022 12.02