OPAS-hanke

OPAS-hankkeen tavoitteena on käynnistää arjen hyvinvointia, osallisuutta ja kiertotaloutta tukevaa toimintaa yhdessä tekemisen keinoin. Taitojen karttumisen lisäksi vahvistetaan myös oppimisen iloa ja onnistumisen tunnetta.

Hankkeen rahoittajana on Keski-Suomen liitto, rahoittajana ja hankkeen hakijana on Muuramen seurakunta, Muuramen kunta ja Muuramen Mannatupa ry organisoi ja tukee toimintaa.

OPAS käynnistää matalan kynnyksen Hyvinvointikahvilan Mannatuvan tiloissa. Hyvinvointikahvila tulee olemaan kohtaamispaikka kaikille, ja sen yhteydessä toteutetaan erilaista opastusta ja konkreettista tekemistä (mm. ylijäämäruoan käyttö, kotitarveviljely, tekstiilien huolto ja uusiokäyttö, arjen hallinta, luonnonvarojen hyödyntäminen, lähiluontoon tutustuminen).

OPAS paneutuu yksinäisyyden ja vähäosaisuuden periytymisen ongelmaan osallistamisen ja laajan yhteistyöverkoston kautta. Yhteistyökumppaneina hankkeessa toimivat yrittäjät, oppilaitokset, muut hankkeet, eri alojen asiantuntijat, yhteisöt sekä yksityiset henkilöt.

Ruokapankkitoimintaa on tarkoitus muuttaa mahdollisimman ekologiseksi. Jakamatta jääneistä ruoka-aineista kehitetään valmisaterioita jaettavaksi ruokajaon yhteyteen. Näistä toimenpiteistä tehdään kirjanen, jota jaetaan muille ruokapankeille.

OPAS-hankkeen toiminta on avointa kaikille, tervetuloa mukaan!

keltaisella pohjalla mies piirtää. Logo-kilpailu OPAS-hankkeessa.

 

OPAS-hankkeen rahoittajat:

 

 

LOGO-kilpailun säännöt:

 

OPAS-hanke

  etsii ilmettä   

Logo-kilpailulla. 

Palkintona 200 euron lahjakortti!!  

Kilpailuaikaa jatkettu 29.3.2023 saakka.

  

  1. Piirrä logo OPAS-hankkeelle, mikä kuvaa parhaiten hankkeen ydintä: arjen hyvinvointia, osallisuutta, kierrätystä paikallisuuden ja yhdessä tekemisen keinoin.
  2. Mahdollisuuksien mukaan logo tulisi toteuttaa painokelpoisena ja toimittaa meille JPEG ja PDF- muodossa. Mikäli logoa ei ole toteutettu painokelpoisena vaan piirretty pidätämme täydet oikeudet muutoksiin logon saattamisessa painokelpoiseksi.   
  3. Voit tehdä logon yksi-, kaksi tai useampivärisenä mutta logoa tulee voida käyttää myös yksivärisenä.  
  4. Kilpailuun osallistujan tulee liittää logon mukaan myös sanallinen selvitys siitä, miten logo kuvastaa OPAS-hanketta.  
  5. Kilpailuaika on 29.3.2023 saakka. Logoehdotukset toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen minna.rahkonen@evl.fi., JPEG tai PDF-muodossa. 
  6. Muuramen seurakunnan ja OPAS-hankkeen työryhmästä koottu raati valitsee voittajalogon.
  7. Kilpailun voittaja julkistetaan Muuramen seurakunnan nettisivuilla: www.muuramenseurakunta.fi/osallistu/opas ja mahdollisesti muussa sosiaalisessa mediassa 20.3.2023 mennessä.  
  8. OPAS-hanke, Mannatupa ry ja Muuramen seurakunta pidättää itsellään täyden käyttöoikeuden logoon eikä logon suunnittelijalla ole oikeutta periä siitä rahallista korvausta tms.