Parisuhdetta tukevaa toimintaa

Seurakuntamme haluaa tukea erilaisia ja monimuotoisia parisuhteita sekä eri vaiheissa olevia suhteita järjestämällä parisuhdepäiviä, -iltoja, -luentoja, -ryhmiä ja -tapahtumia. Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan ja pohtimaan millaisista rakennuspalikoista sinun suhteesi rakentuu  ja mikä osa-alue vaatisi huoltoa tai huomiotasi, jotta suhteessa  olevien erilaiset tarpeet tulisivat huomioiduiksi.

Mitä teille kuuluu tänään?

Miten itse voit suhteessa?

Mikä teitä auttaa jaksamaan?

Miten huomioda toisen erilaiset tarpeet?

PARISUHTEEN KUNTOKARTOITUS syksy 2024

Varaa henkilökohtainen n. 1-1,5 h tapaamisaika (1-3 kertaa) erikseen tai yhdessä puolisosi kanssa. Mahdolliset ajat: aamu ajat klo 8.30-10.30: 20.9., 4.10., 1.11. Iltapäiväajat klo 14.30-16.30: 23.9., 9.10., 4.11. Myös ilta- ja viikonloppuaikoja saatavilla!

Ennaltaehkäisevää parisuhdetta tukevaa keskusteluapua. Sopii suhteen eri vaiheisiin, kun haluaa tarkastella oman suhteen tilaa. Sopii siis suhteen alkutaipaleelle, vuosihuolloksi tai jo pidempään suhteessa olleille pareille. Keskustelun pohjana käytetään parisuhteen taloa. Osallistujat määrittävät itse keskustelun rajat. Osallistua voi myös etäyhteydellä netin kautta. Myös muut ajat mahdollisia. Mukana keskustelemassa perhe- ja paripsykoterapeutti Jenni Hovila, aikuistyöntekijä Päivi Honkonen tai perhekeskuskoordinaattori Anu Piispanen. Toiminnasta vastaa Muuramen seurakunta, mutta toteutetaan yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa. Taapaamiset pääosin Muuramen perhekeskuksella, os. Virastotie 5.  Varaathan oman aikasi viimeistään viikkoa aiemmin: paivi.honkonen@evl.fi tai p. 0505943229.

Mikä ihmeen kuntokartoitus?

-On kysymyksin ja tehtävin ohjattu turvallinen keskustelumalli, joka keskittyy suhteen vahvuuksiin.

-Vahvistaa syvempää keskusteluyhteyttä parisuhteessa.

-On suhteen eri osa-aluiden tarkastelua, ei varsinaisten hankauskohtien ratkaisemista.

-Myös yksin voi pohtia ajatuksiaan liittyen omaan parisuhteeseen.

Toiminnan periaatteet:

-Luottamuksellisuus

-Tasapuolisuus

-Kunnioitus

-Osallistujat määrittävät itse keskustelun rajat

PARISUHDEILTA

Ma 21.10. klo 17

Virikkeitä hyvään yhteiseloon, yhteyden vahvistamista sekä yhdessäolosta nauttimista. Alustuksia, tehtäviä ja keskusteluja oman puolison kanssa. Tervetuloa!

Parisuhteen talon rakennuspalikat eri teemoista.
Kuvassa iso sydän ja sininen purjelaiva
Parisuhteen kuntokartoituksen palautekysely QR-koodi