OPAS-hanke käynnistää arjen hyvinvointia, osallisuutta ja kiertotaloutta tukevaa toimintaa yhdessä tekemisen keinoin. Taitojen karttumisen lisäksi vahvistetaan myös oppimisen iloa ja onnistumisen tunnetta.

Hankkeen rahoittajana on Keski-Suomen liitto,Muuramen seurakunta, Muuramen kunta ja Muuramen Mannatupa ry.

 

 

OPAS käynnistää matalan kynnyksen Hyvinvointikahvilan Mannatuvan tiloissa. Hyvinvointikahvila tulee olemaan kohtaamispaikka kaikille, ja sen yhteydessä toteutetaan erilaista opastusta ja konkreettista tekemistä (mm. ylijäämäruoan käyttö, kotitarveviljely, tekstiilien huolto ja uusiokäyttö, arjen hallinta, luonnonvarojen hyödyntäminen, lähiluontoon tutustuminen).

OPAS paneutuu yksinäisyyden ja vähäosaisuuden periytymisen ongelmaan osallistamisen ja laajan yhteistyöverkoston kautta. Yhteistyökumppaneina hankkeessa toimivat yrittäjät, oppilaitokset, muut hankkeet, eri alojen asiantuntijat, yhteisöt sekä yksityiset henkilöt.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________

 

OPAS-hankkeen logo, kuvassa neljä ihmistä kiertää lehvää, värit keltainen, sininen, punainen ja violetti

LOGO-kilpailu on ratkennut!

 

Hankkeen järjestämä logokilpailu on saatu onnelliseen päätökseen. Voittajaksi valittiin graafisen suunnittelijan Lea Tervalan toteuttama tunnus.

Kunniamaninnan sai Veikka Kinnunen. Onnea voittajille ja kiitos kaikille  osallistujille.

 

''Logossa neljä erilaista henkilöä kiertävät kompassimaisesti asettuvan verson ympärillä. Symbolinen osa logosta korvaa myös O -kirjaimen. Yhdessä osallistuen erilaiset ihmiset kierrättävät, tutustuvat luontoon ja katsovat toistensa perään huolehtien. Keskiosan kompassimainen verso kuvaa opastusta ja luonnon merkitystä meille kaikille. Hahmojen eri värit kuvaavat monimuotoisuutta, joka rikastuttaa elämäämme. Luonto ja ihmiset ovat toistensa osa. Logossa esiintyy kiertävä liike. Kiertoa tulee kierrättämisessä ja luonnossa moni asia kulkee kehää esimerkiksi vuodenaikojen mukaan tapahtuvat muutokset ja kiertokulku mitä luonnossa tapahtuu monella tasolla''. Lea Tervala.