Mehtolan luontopolku

Parkkipaikka ja polun opastaulu löytyvät osoitteesta Mehtolanniementie 121A, 40950 Muurame.

Mehtolan luontopolku on 2,5 km pitkä reitti, joka kulkee vaihtelevassa maastossa maaseudun rauhassa Isolahdessa. Voit nauttia luonnon rauhasta metsäisillä osuuksilla, ihailla kalliolta aukeavaa järvimaisemaa ja peltoja sekä kävellä pitkospuita pitkin läpi kosteikkojen.

Voit ottaa halutessasi reitille mukaan opastaulun yhteydessä sijaitsevasta postilaatikosta kartan, joka on toteutettu lapsia ajatellen, ja joka kertoo, mitä eri pisteitä matkan varrelta löytyy.

Polun varrella on opastauluja, joissa kerrotaan alueen luonnosta. Löydät myös punaisia ja vihreitä postilaatikoita, joiden sisään kannattaa kurkistaa. Postilaatikoissa on eri teemoilla ihmeteltävää ja puuhattavaa, ja sisältöä vaihdellaan säännöllisesti. Punaisten postilaatikoiden yhteydessä on myös kuvataulu eri satuhahmoista, jotka asustelevat Mehtolan mailla.

Matkan puolessa välissä on laavu ja nuotiopaikka, jossa on hyvä hengähtää ja vaikka evästellä. Laavun sisään kannattaa kurkistaa, välillä siellä on jotain kivoja yllätyksiä mukaan otettavaksi.

Polun varrella sijaitsee myös Mualiman talo, temppuilu- ja leikkipisteitä sekä hiljaisuuden kuuntelupaikka.

 Tervemenoa Mehtolaan!

Mehtolan hahmot

Mehtolan luontopolulla asuu monenmoisia hahmoja. Kullakin hahmolla on oma osaamisalansa luonnon tuntemuksessa.

Pökö-Pikkana tietää kaiken Suomen luonnon eläimistä.

Sippurasaaran ystäviä ovat linnut.

Mörö-Körö on kalastaja ja vesilläliikkuja, vahvuusalueena Suomen järvien kalat.

KukkaPukka Ukko opiskeli ennen teologiaa, mutta kiinnostui sitten Suomen luonnon kasveista, kukista ja puista. Kasvattaa itse erilaisia vihanneksia, on kasvissyöjä ja tietää paljon terveellisestä ruokavaliosta.

Simo Saturnus on ainakin sata vuotta vanha viisas mies, tähtitieteilijä.

Hittuset (kilttejä) ja Pihikät (vähän tuhmia). Eivät oikein tiedä, miten luonnossa käyttäydytään.

Kuiskas Taivaan Isälle -runo
Retkeilijän rukous Taivaan Isälle