Mehtolan luontopolku

Parkkipaikka ja polun opastaulu löytyvät osoitteesta Mehtolanniementie 121A, 40950 Muurame.

Mehtolan luontopolku on 2,5 km pitkä reitti, joka kulkee vaihtelevassa maastossa maaseudun rauhassa Isolahdessa. Voit nauttia luonnon rauhasta metsäisillä osuuksilla, ihailla kalliolta aukeavaa järvimaisemaa ja peltoja sekä kävellä pitkospuita pitkin läpi kosteikkojen.

Voit ottaa halutessasi reitille mukaan opastaulun yhteydessä sijaitsevasta postilaatikosta kartan, joka on toteutettu lapsia ajatellen, ja joka kertoo, mitä eri pisteitä matkan varrelta löytyy.

Polun varrella on opastauluja, joissa kerrotaan alueen luonnosta. Löydät myös punaisia ja vihreitä postilaatikoita, joiden sisään kannattaa kurkistaa. Postilaatikoissa on eri teemoilla ihmeteltävää ja puuhattavaa, ja sisältöä vaihdellaan säännöllisesti. Punaisten postilaatikoiden yhteydessä on myös kuvataulu eri satuhahmoista, jotka asustelevat Mehtolan mailla.

Matkan puolessa välissä on laavu ja nuotiopaikka, jossa on hyvä hengähtää ja vaikka evästellä. Laavun sisään kannattaa kurkistaa, välillä siellä on jotain kivoja yllätyksiä mukaan otettavaksi.

Polun varrella sijaitsee myös Mualiman talo, temppuilu- ja leikkipisteitä sekä hiljaisuuden kuuntelupaikka.

Jos mielit vesille, voit lainata Mehtolan saunan rannassa sijaitsevaa kylävenettä ja onkia. Avaimet saat kirkkoherranvirastolta. Tervemenoa Mehtolaan!

Mehtolan hahmot

Mehtolan luontopolulla asuu monenmoisia hahmoja. Kullakin hahmolla on oma osaamisalansa luonnon tuntemuksessa.