Messuavustajakoulutus

Muuramen seurakunta järjestää 1-2 kertaa vuodessa messuavustajakoulutuksen. Koulutuksen käynyt voi toimia ehtoollisavustajana ja kaikissa messun muissa avustustehtävissä. Koulutuksen kesto on kaksi tuntia ja siihen sisältyy opetusta messun ja ehtoollisen merkityksestä sekä käytännön harjoittelua. Jos olet kiinnostunut osallistumaan seuraavaan koulutukseen, niin ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai anna yhteystietosi jollekin papeistamme.

Päiväretriitti lauantaina 2.4. klo 13 – 19

Tule levähtämään arjen kiireiden keskellä. Lauantairetriitissä 2.4. saa hiljentyä kuuntelemaan omaa mieltä ja kehoa turvallisessa luottamuksen ilmapiirissä. Ohjelmassa on yhteistä ruokailua, rukousta, taideterapiaa sekä kevyttä venyttelyä ja tanssia (vapaehtoinen). Lisäksi kuulemme iltapäivän aikana psykologi Arto Mikkosen luennon aiheesta Psalmit elpymiskielenä ja mielen hyvinvoinnin tukena. Retriitti päättyy seurakunnan kirkossa pidettävään Taize-messuun klo 18.

13-13.45 Tervetulolounas ja retriittiohjeistus

13.45-14 Alkuhartaus

14- 15 Luento Psalmit elpymiskielenä ja mielen hyvinvoinnin tukena, psykologi ja kirjailija Arto Mikkola

15 – 15.45 Venyttelyä ja kevyttä tanssia gospel-musiikin tahtiin

16- 17 Taideterapia-workshop

17-17.30 Purkukahvit

17.45 Siirtyminen kirkolle Taize-messuun

(Retriitin hinta on 15 euroa)

Ohjaajina toimivat Mia Hagman ja Päivi Honkonen.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Päivi Honkonen, p. 050 594 3239

Solutoiminta ja raamattupiirit

Solutoiminta

Etsitkö paikkaasi seurakunnassa? Etsitkö ystäviä, kyseletkö, epäiletkö? Haluaisitko lukea Raamattua yhdessä toisten kanssa, rukoilla ja keskustella? Silloin seurakunnan rukouspiiri, solu tai raamattupiiri voisi olla Sinun paikkasi. Muuramen seurakunnassa kokoontuu kymmenisen tällaista vastuunkantajien vetämää pienryhmää.

Lisätietoja Mia-pastorilta, p. 050 594 3238

Torstaipiiri

Torstaipiiri kokoontuu torstaiaamuisin klo 8-9 Mannatuvan tiloissa. Piirissä luetaan Raamattua, puhutaan elämästä, rukoillaan ja juodaan aamukahvit yhdessä. Kaikki ovat piiriin tervetulleita. Piiri on täysin luottamuksellinen ja voit tulla mukaan silloin kun sinulle sopii. Piirinvetäjinä toimivat pastori Mia Hagman ja Mannatuvan Tarmo Mäyränen

AIR-illat

Air-illat ovat yhteisöllisiä rukous- ja ylistysiltoja, jotka järjestetään Markus ja Anne Leppiniemen kotona. Illoissa on yleensä puhuja- sekä musiikkivieras. Illat alkavat klo 18. Lisätietoja Markus Leppiniemeltä (p. 050 049 6046) tai Mia-pastorilta (p. 050 594 3238).

AIR-illat (#armoailoarakkautta)

Murusia elämästä –illat

Murusia elämästä – iltapäivähetkissä kuulemme valittuja runo- ja hartaustekstejä, musiikkiesityksiä sekä vaihtuvien vieraiden haastatteluja. Mukana on myös yhteislauluja ja tilaisuus päättyy kahvihetkeen. Murusia elämästä –iltapäiviä järjestetään 2-3 kertaa keväällä ja syksyllä. Ne pidetään Virastotie 2:n tiloissa sunnuntaisin klo 16. Lisätietoja Riitta Reijoselta (p. 050 577 0897) tai Päivi Honkoselta (p. 050 594 3239).

Kutsu Air-messuun kirkossa  ja suunnittelukokoukseen 30.1.
Kuvassa sininen lintu

Kirkkoherran opetushetket

Kirkkoherra Heikki Myllykoski luennoi kerran kuukaudessa sunnuntaisin pidettävissä Kirkkoherran opetushetkissä uskon perusasioista rennolla otteella ja mukaansatempaavasti. Opetushetket kestävät n. tunnin ja niiden jälkeen voit jäädä kahvittelemaan kirkolle ja yhteiseen AIR-messuun (AIR= #armoailoarakkautta).

Majataloillat

Majataloillat ovat vapaaehtoisten pääosin toteuttamia musiikillisia iltoja. Majataloilltoihin kutsutaan musiikki- ja puhujavieraita mahdollisuuksien mukaan. Illoissa on kahvitarjoilua ja mahdollisuus henkilökohtaiseen rukouspalveluun.