Tietoa Alfasta

Alfa on sarja tapaamisia, joissa tutkitaan kristinuskoa. Jokainen tapaaminen rakentuu yhden uskoon liittyvän kysymyksen ympärille, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua. Alfoja järjestetään ympäri maailmaa ja kaikki ovat tervetulleita. Alfan voi järjestää esimerkiksi kahviloissa, kirkoissa, yliopistoilla, kotona, vaikka missä. Jokainen Alfa on oman näköisensä, mutta yleisesti niissä on ainakin alustus ja keskustelua aiheesta.

Alustusten tarkoituksena on herättää keskutelua. Alustukset ovat noin kolmenkymmenen minuutin mittaisia ja ne voidaan pitää paikan päällä tai näyttää videolta. Ne käsittelevät uskoon liittyviä isoja kysymyksiä ja avaavat kristinuskon perusteita. Esimerkkejä aiheista ovat mm. Kuka Jeesus on? Kuinka voin uskoa? Miten rukoillaan? ja Miten Jumala ohjaa meitä?

Alfan kenties tärkein osa on keskustelu - jokaisen mahdollisuus kertoa mitä ajatuksia alustus herätti. Keskustelut käydään pienissä ryhmissä, joissa ei ole pakko sanoa mitään, mutta toisaalta ei myöskään ole mitään, mitä ei voisi sanoa. Keskusteluissa on mahdollisuus kuulla muiden näkemyksiä ja jakaa omia näkemyksiään - rehellisessä, ystävällisessä ja avoimessa ilmapiirissä.