Logokilpailu ratkennut – Satavuotiaalle uutta ilmettä

27.10.2019 17.40

Saastamoinen logoperus_L.jpg

Muuramen seurakunnan logokilpailun on voittanut Okko Saastamoinen.

Onneksi olkoon!

Saastamoinen kuvaa logoaan seuraavasti:

Logossa Muuramen kirkon tornin moderni pelkistys luo siteen historian, nykyisen ja tulevan välille. Maamerkin tärkeimmät elementit ovat typistetyt symmetriaan, joka kielii uudesta, mutta muistuttaa samalla perinteikkyydestä.

Mainittakoon yksityiskohta, että tornin pelkistyksen myötä merkissä on viittaus perustamisvuoteen 1920: tornin alaosan kaiverruksia on logossa juuri tasan kaksikymmentä.

Seurakunnan työn tiivistäminen logoon on vaativa tehtävä. Monimuotoista yhteisöä yhdistää kuitenkin kaksi näkyvää seikkaa: kaikille avoin kirkko ja yhteinen usko. Nämä kaksi tiivistyvät hienosti Alvar Aallon suunnitteleman kirkkorakennuksen tornissa – se on sulavalinjainen muuramelainen maamerkki, jossa kaikkein korkeimmalle asettuu kuitenkin uskon risti.

Uusi logo kahdella eri väripohjalla: sininen ja valkoinen